Çotanak 18.5.5+6 CaO+4 MgO+15 HF+ME
Çotanak 18.5.5+6 CaO+4 MgO+15 HF+ME içerisinde %18 Azot (N), %5 Fosfor (P), %5
Potasyum (K), %6 Kalsiyum (CaO) ve %4 Magnezyum (MgO) ihtiva eden
zenginleştirilmiş yeni nesil taban gübresi, bitkilerin sağlıklı büyümesi ve verimli bir şekilde
gelişmesi için gerekli olan temel besin maddelerini içerir. Azot, bitkilerin yaprak ve gövde
gelişimini desteklerken, fosfor kök gelişimini teşvik eder ve çiçeklenme ile meyve
oluşumunu destekler. Potasyum ise bitkilerin genel sağlığı ve direnci için hayati öneme
sahiptir.
Ayrıca, içeriğindeki kalsiyum oksit (CaO) ve magnezyum oksit (MgO), bitkilerin
besin maddelerini daha etkili bir şekilde almasına yardımcı olurken, toprak pH dengesini
düzenler ve bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar. İçeriğindeki hümik
fulvik asit sayesinde toprak ıslahında da önemli rol oynar.
Özellikle fındık yetiştiriciliği için
tasarlanmış olsa da, geniş bir bitki yelpazesinde kullanılabilecek çok yönlü bir formüle
sahip olan Çotanak 18.5.5+6 CaO+4 MgO+15 HF+ME bitkilerin sağlıklı büyümesini ve
yüksek verimlilik elde etmelerini sağlar. Güvenilir bir şekilde bitki besleme ihtiyacını
karşılamak ve kaliteli ürün elde etmek için düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir.
- %15 Toplam Organik Madde
- %18 Toplam Azot (N)
- %2 Amonyum Azotu (NH4-N)
- %16 Üre Azotu (NH2-N)
- %5 Toplam Fosforpenta Oksit (P2O5)
- %5 Suda Çözünür Fosforpenta Oksit (P2O5)
- %5 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)
- %3,5 Maksimum Klor (Cl)
- %20 Maksimum Nem (Cl)
- %6 Toplam Kalsiyum Oksit (CaO)
- %4 Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO)
- %0,1 Suda Çözünür Bor (B)
- %0,1 Suda Çözünür Çinko (Zn)
- %15 Toplam (Hümik+Fulvik) Asit (Cl)
- 5-7 pH Aralığı
Fındık
Örtü altı ve açık alan sebze bitkileri (kavun, karpuz, domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık)
Tahıl, yem, baklagil ve endüstri bitkileri (buğday, kanola, pamuk, fasulye, mısır, ayçiçeği, arpa, yonca)
Yumrulu bitkiler (pancar, havuç, patates, turp)
Narenciye (portakal, mandalina, limon)
Yumuşak çekirdekli meyveler (elma, armut, ayva, üzüm)
Sert çekirdekli meyveler (kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne)